Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A világ első szépségkirálynője

Az első hivatalosan megkoronázott szépségkirálynő az 1951-ben 22 éves svéd Kerstin "Kiki" Håkansson volt. Új sorozatunkban igazi szépségeket és a hozzájuk kapcsolódó érdekességeket (természetesen sok-sok képet) mutatunk majd meg.

0 Tovább

A szódakészítés rejtelmei

Az utóbbi két évtizedben mintha teljesen elfelejtettük volna, hogy Magyarországon teljesen jó és iható a csapvíz. Ma tucatjával vesszük az ásványvizet, pedig gyerekkoromban ugyan hallottunk róla, de szinte soha nem ittuk. Amit ittunk, az a szörp volt és a szódavíz. Aminek elkészítése állandó trükközések és viták tárgya volt családon belül.

3 Tovább

A magyar humor igazi nagyágyúja

Ma van a Magyar Humor Napja, 2008 óta rendezik ezen a napon, Karinthy Frigyes születésnapján. Gondolkoztam, mivel is lehetne méltóképp megemlékezni egy ilyen napon, hiszen rengeteg zseniális humorista élt (és egy pár még él is) ebben az országban.

1 Tovább

A zseniális Doktor Bubó

Mi vagyunk az az utókor, aki beszél Doktor Bubóról, pontosabban nem is róla, hanem (egyik) szülőatyjáról, a ma 79 éves Nepp Józsefről. Miközben teljes szívünkből boldog születésnapot kívánunk neki, visszaemlékezünk gyerekkorunk egyik kedvenc rajzfilmsorozatára is.

0 Tovább

A felfújható melltartó

Bő hat évtizeddel ezelőtt sokkal nehezebb volt a nők dolga, mint manapság és nem csupán az esélyegyenlőtlenség miatt, hanem azért is, mert ha dekoratívabbnak akartak látszani, kénytelenek voltak a tüdejükre hagyatkozni.

0 Tovább

Emlékkönyv

blogavatar

Emlékek, tárgyak, történetek a 70-es, 80-as és 90-es évekből. Nem csak a szépre emlékezünk.

Utolsó kommentek