Az első hivatalosan megkoronázott szépségkirálynő az 1951-ben 22 éves svéd Kerstin "Kiki" Håkansson volt. Új sorozatunkban igazi szépségeket és a hozzájuk kapcsolódó érdekességeket (természetesen sok-sok képet) mutatunk majd meg.

Kezdjük rögtön az 1929-ben született svéd Kerstin "Kiki" Håkanssonnal, aki az 1951-ben indult első, az egész világot átölelő (és még ma is működő) szépségkirálynő-választás, a Miss World győztese volt.

A versenyt a londoni Lyceum Ballroomban rendezték meg, és eredetileg az akkoriban berobbant új divatőrület, a bikini további népszerűsítésére (vagy népszerűségét kihasználandó, mindenki döntse el maga) indította Eric Morley.

Eredetileg egyszeri eseménynek indult, ám Eric Morleynak volt annyi lélekjelenléte, hogy amikor meghallotta, hogy egy évvel később, 1952-ben alighanem elindul a Miss Universe, gyorsan kitalálta, hogy ő is évente megrendezi a maga versenyét.

Mivel bikiniversenynek indult, mindmáig ez az egyetlen olyan szépségverseny, amelyen fürdőruhában koronázták meg a győztest. Már csak azért is, mert az első versenyt követően az erősen katolikus Írország és Spanyolország felháborodását fejezte ki, így aztán rájuk való tekintettel kitiltották a kétrészes fürdőruhát a Miss Worldről.

De most maradjunk még az 1951-es versenynél, ahol a győztes Kiki Håkansson mögött két brit induló, Laura Ellison-Davies (a nyitóképen a középen látható győztestől balra) és Doreen Dawne (jobbra) végzett.

Első ránézésre azt mondanánk: aligha érdemtelenül.

Sorozatunk következő részében jön az 1952-es év, az első, amikor már két nagy szépségverseny küzdött egymással.

Csatlakozz a Facebookon, vagy írj az emlekkonyvblogKUKACgmail.com címre! Írjuk együtt a blogot!