A mai bejegyzés lényege tulajdonképpen nem az én szövegem lesz, hanem egyetlen kép. Mentségemre szolgáljon, hogy egy ilyen kép mellé nehéz is bármit írni...

Ha valaki van olyan szerencsés, hogy nem ismeri fel, annak elárulom, hogy a képen Leonyid Brezsnyev, a Szovjetunió (és ennek következtében természetesen a fél világ) egykori ura látható – gatyában.

A kép valamikor a hetvenes évek vége felé készült, amikor a kommunista párt főtitkára még hatalma teljében volt, így ha látták volna, a Szovjetunióban viszonylag kevesen röhögtek volna rajta olyan felhőtlenül, mint én tettem, amikor megláttam.

Csatlakozz a Facebookon, vagy írj az emlekkonyvblogKUKACgmail.com címre! Írjuk együtt a blogot!

A szerencsésebbek kedvéért Brezsnyevről csak annyit, hogy neve alighanem a Szovjetunió leginkább konszolidált időszakát idézi (gazdaságilag mindenképpen), hiszen a hetvenes évekre a rendszer a legtöbb kommunista országban beállt és a lassú hanyatlás még nem volt egyértelműen érezhető.

Az egyébként ukrán származású Brezsnyev 1964 októberében követte Nyikita Hruscsovot a pártfőtitkári székben, ahol egészen 1982-ben bekövetkezett haláláig ült. Én nem sokra emlékszem ezekből az évekből, a temetésére viszont igen, mert ültünk a tévé előtt és néztük.

Aztán két és fél év alatt még két pártfőtitkári temetést tekinthettünk meg egyre növekvő lelkesedéssel, miközben az öreg gárda tagjai úgy hullottak, mint a legyek, míg végül jött Gorbacsov.

Visszatérve a képre, felhívnám a figyelmet a jelentős hasra, valamint az arra diszkréten felhúzott, őrjítő színű és mintájú fürdőgatyóra.

Epic.