Az utolsó 1-gyel kezdődő év bővelkedett érdekességekben, kezdve a rekordokat döntögető Cherrel, olyan jövevényekkel, mint Britney Spears vagy Eminem, és persze ez volt az az év, amikor bemutatták a Mátrixot és az Amerikai pitét.

Találtunk egy jópofa videót a neten 1999-ről (egészen pontosan tíz perc hosszú), és ennek kapcsán eszünkbe jutott, hogy mennyi érdekesség történt lassan másfél évtizede. Össze is szedtünk párat.

1999-ben jelent meg Britney Spears, Christina Aguilera, Jennifer Lopez és Eminem bemutatkozó lemeze, de a nagymenő banda ekkor a Backstreet Boys volt, az ő Millenium című lemezükből fogyott a legtöbb.

A mi hősünk mégis inkább Cher, aki egyfelől a Believe-vel robbantott hatalmasat, másrészt ő lett a legidősebb női előadó, aki a Billboard listát vezette (52 évesen) és ha ez még nem lenne elég, az első TOP1-es dala óta akkor már 33 év telt el, ami természetesen szintén rekord a nők között.

Jöjjenek a filmek! 1999-ben mutatták be a Star Wars I. részét, a Baljós árnyakat - egyúttal ez hozta abban az évben a legtöbb bevételt is, ami nem csoda, hiszen a rajongók 1983 óta vártak az addig trilógiaként létező mozi folytatására (vagy előzményére, vagy mi).

De 1999-ben láthattuk a Hatodik érzéket, a Mátrixot, az Austin Powers 2. részét (KicsiKÉM), a Harcosok klubját és ebben az évben kezdte meg diadalmenetét az Amerikai pite-sorozat is.

A tévés producerek ekkor még csak reménykedtek, hogy a frissen debütáló sorozatok közül siker lesz az Az elnök emberei, a Maffiózók vagy éppen a Family Guy. Ja, és ekkor került először képernyőre a Legyen Ön is milliomos!

Voltak nagy búcsúzók is, hogy mást ne mondjunk az évtized meghatározó sorozatai közül ekkor ért véget a Melrose Place (és december 31-én a Szomszédok, de erre majd külön posztban is kitérünk) és a Megőrülök érted.

És akkor az ígért videó.

Ha eszedbe jutnak a saját emlékeid, ha szeretnéd ezeket megosztani, akkor azt tedd meg itt, a kommentek között (akár újabb poszt is születhet belőlük...), vagy a blog Facebook-oldalán, esetleg küldd el emailben az emlekkonyvblog@gmail.com címre! Nektek mi jut eszetekben 1999-ről?