Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ha nyár, akkor Tüskevár

A nyári iskolai szünet kezdetekor a Magyar Televízió mindenkori programigazgatója (vagy legyen bármi más a titulus), automatikusan bevési a struktúrába a Tüskevár című sorozatot. Az ismétléscunamiról ugyan megvan a véleményem, de ebben az esetben a bűn több, mint bocsánatos.

14 Tovább

A zseniális Doktor Bubó

Mi vagyunk az az utókor, aki beszél Doktor Bubóról, pontosabban nem is róla, hanem (egyik) szülőatyjáról, a ma 79 éves Nepp Józsefről. Miközben teljes szívünkből boldog születésnapot kívánunk neki, visszaemlékezünk gyerekkorunk egyik kedvenc rajzfilmsorozatára is.

0 Tovább

Marilyn, a szexbomba

A mai posztnak semmilyen különleges aktualitása nincs, azt az egyet kivéve, hogy a napokban valamiért eszembe jutott kora tinédzserkorom egyik kedvenc filmje, a Van, aki forrón szereti, benne Jack Lemmonnal, Tony Curtis-szel és természetesen a csodálatos Marilyn Monroe-val.

3 Tovább

A tanú és az árvíz

A mai egy rövid poszt lesz, de nem bírtam megállni, hogy ne tegyem ki, annyira illik ide és akkora klasszikusról van szó. Mi más is lehetne, mint az A tanú című film, annak is az árvizes jelenete.

1 Tovább

Amikor a csillagok háborúzni kezdtek

Immáron 36 éve (éppen ma, egyébként), hogy bemutatták a Csillagok háborúja első részét. George Lucas alkotása túlzás nélkül nevezhető mítoszteremtőnek, és nem csak a történetével teremtett mítoszt, hanem azzal is, hogy minden idők egyik legjövedelmezőbb filmje lett.

3 Tovább
«
12

Emlékkönyv

blogavatar

Emlékek, tárgyak, történetek a 70-es, 80-as és 90-es évekből. Nem csak a szépre emlékezünk.

Utolsó kommentek