Mindenki rejteget valahol a fiók mélyén egy-két olyan képet, amiről a legszívesebben nem is venne tudomást, mégsem tud megszabadulni tőle. Ezek jellemzően a középiskolai évek során készült fotók elképesztő hajzatokkal és ruhákkal. Még az amerikai elnök is...

Átlagos esetben ezek a fotók ott is maradnak a fiók mélyén, hiszen jó esély van rá, hogy alapvetően a rajta szereplőkön kívül ezek senkit sem érdekelnek, és legfeljebb érettségi találkozókon kerülnek elő nagy röhögések közepette.

Más a helyzet persze akkor, ha az ember az Egyesült Államok elnöke lesz, hiszen ilyenkor minden előkerül (néha az is, ami nem is létezett...). Így járt Barack Obama is, akiről néhány egészen érdekes kép látott nyilvánosságot a hetvenes évekből.

Dühöng a diszkókorszak, John Travolta első nagy időszakát éli, nagygalléros (szigorúan kihajtva!!) ingek, fehér zakók a menők. Barack (azaz ahogyan akkoriban hívta magát: Barry) Obama esetében pedig szolid mikrofonfrizura is bejátszik.

A jelenlegi amerikai elnök a honolului (igencsak exkluzív) Punahou Academy diákja volt, egyedüli feketeként, amint az a nyitóképen is jól látszik, ahol a kosárlabdacsapat tagjaként látható 16 évesen. (A következő képen pedig kosárra tör.)

Közben közel 7000 kilométerrel arrébb, Chicagóban bizonyos Michelle LaVaughn Robinson élte a tinik életét, nem éppen Hawaii-i gondtalanságban, a város keményebbik, déli felén. (A képen nekünk a bal szélen látható.)

A jelenlegi First Lady a szinte csak fekete tanulókat okító Whitney Young High School diákja volt, később a Princetonra ment, majd a Sidley Austin jogi cégnél kezdett dolgozni, ahol találkozott az addigra Barackká komolyodott Barryvel, akivel tavaly ünnepelték a 20. házassági évfordulójukat.

Írjátok meg ti is emlékeiteket akár a kommentekben, vagy a blog Facebook-oldalán, esetleg küldjétek el emailben az emlekkonyvblogKUKACgmail.com címre!