A mai poszthoz nem kell sok duma, mert azt szállítja Markos György és Nádas György, azaz Markosnádas, akik a nyolcvanas évek igazi sztárjai voltak.

A sikerszéria 1982-ben kezdődött, amikor Markos György és Nádas György beneveztek a Magyar Rádió Humorfesztiváljára (amely még a 2000-es években is a humorista-utánpótlás egyik legfontosabb színtere volt, a mai stand-uposok legjobbjai is jórészt innen kerültek ki).

A siker azonnali és kirobbanó volt, így nem is volt kérdés, hogy kettesben folytatják (illetve sokszor hármasban kiegészülve a legalább annyira zseniális Boncz Gézával).

Sikerük titka a mindent elsöprő humoron túl alighanem a rögtönzéseknek is köszönhető volt, hiszen a közönség nem egyszer élhette át velük egy-egy poén születését (és láthatta, amint valamelyik nem tudja folytatni a műsort a rátörő röhögéstől).

Bázisuknak a Mikroszkóp Színpad számított, ahol egészen 1992-ig szerepeltek közösen – tulajdonképpen ez számít a fénykoruknak is.

Humoruk szerintem időtlen, ma is ugyanúgy érvényes, mint 20-30 évvel ezelőtt. Nekem az egyik kedvencem a Katonadolog. Nálatok melyik Markosnádas a nyerő?

Ha eszedbe jutnak a saját emlékeid, ha szeretnéd ezeket megosztani, akkor azt tedd meg itt, a kommentek között (akár újabb poszt is születhet belőlük...), vagy a blog Facebook-oldalán, esetleg küldd el emailben az emlekkonyvblogKUKACgmail.com címre!