Ma már nehéz elképzelni, de nem sokkal azelőtt, hogy berobbantak volna a köztudatba, előfordult, hogy a The Beatles gyakorlatilag üres terem, 18 néző előtt lépett fel. Most képeket is mutatunk az esetről.

Még 1961 decemberében történt, hogy Sam Leach, a The Beatles akkori ügynöke meglátta a lehetőséget a liverpooli fiatalokban és elhatározta, hogy ő bizony a menedzserük lesz.

Úgy gondolta, ezt egy sikeres londoni fellépéssel biztosíthatná be magának, így aztán leszervezett egy koncertet az aldershoti The Palais Ballroomba december 9-re.

Eléggé el nem ítélhető módon a reklámra már nem sok erő és pénz jutott, így aztán aligha volt meglepő, hogy összesen 18 fizető néző tisztelte meg jelenlétével a liverpooli kezdő zenekart.

A történtek fényében nem is olyan nagy meglepetés, hogy pár héttel később már bizonyos Brian Epstein volt a zenekar menedzsere.

A képek azért tanulságosak és viccesek, hiszen a The Beatlesről sok minden az ember eszébe juthat, de az üres koncerttermek a legritkább esetben. Mindenesetre a fotók tanúsága szerint a zenekar tisztességgel lenyomta a showt.

Írjátok meg ti is emlékeiteket akár a kommentekben, vagy csatlakozzatok hozzánk a blog Facebook-oldalán, esetleg küldjétek el emailben történeteiteket az emlekkonyvblogKUKACgmail.com címre!